ترشی سنتی بلوچستان ثبت ملی شد
- شناسه خبر: 668
- تاریخ و زمان ارسال: 28 بهمن 1399 ساعت 08:17
- بازدید : 672 بازدید
- نویسنده: مصطفی سابکزهی
به گزارش نیکشهر خبر، هرام میراثی ماندگار، زاییده دست هنرمندان نیکشهر ، قصرقند و سرباز است که زینت بخش سفره های مردم بلوچ می باشد .
ترشی انبه در بین مردم اقصی نقاط کشور طرفداران زیادی دارد و به عنوان یک سوغات در خارج از کشور از محبوبیت فراوانی برخوردار است .
زنان هنرمند سیستان و بلوچستان هر ساله با آغاز برداشت محصول انبه دسته جمعی بساط تهیه انواع ترشی انبه را پهن می کنند و ترشی های انبه مختلفی از جمله: ترشی انبه سرکه ای، روغنی، اناناسی، با پوست، بدون پوست و… تهیه می کنند.
ترشی انبه استان سیستان و بلوچستان نامی آشنا برای مردم این استان و تحفه ای ارزشمند برای شهرهای مختلف کشور و حتی کشور های حوزه خلیج فارس است.
انبه میوهای سرشار از خواص و ویتامینهای بسیار، اسیدهای عالی، کربوهیدراتها و مواد معدنی فراوان است و میتوان آن را سلطان میوههای گرمسیری نامید.
این میوه شیرین و خوش طعم از جمله پرمصرفترین میوهها در جهان است و رویش آن مختص مناطق گرمسیری بوده و قدمت آن به بیش از چهار هزار سال پیش برمی گردد و مصرف آن موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
پرونده و مستندات ثبت این میراث فرهنگی ماندگار اردیبهشت امسال با حمایت دکتر جلال زایی مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری استان توسط اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی نیکشهر تنظیم و جهت انجام مراحل ثبت به استان ارسال گردید تا در شورای سیاستگذاری ثبت طرح ودفاع گردد.
ترشی سنتی بلوچستان صبح امروز در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به ثبت رسید .