ذائقه غذایی رنگارنگ مردم نیکشهر در ماه مبارک رمضان
- شناسه خبر: 797
- تاریخ و زمان ارسال: 29 فروردین 1400 ساعت 04:41
- بازدید : 764 بازدید
- نویسنده: مصطفی سابکزهی
به گزارش نیکشهر خبر، ماه مهمانی خدا در بلوچستان نسبت به مناطق دیگر جلوه های ویژه خود را دارد که در آن مردم علاوه بر انجام عبادات ، دست به هنر نمایی برای پخت خوراکی های خوش طعم می زنند.
سبک غذا های مردم منطقه بلوچستان در ماه رمضان نشأت گرفته از ذائقه مردم کشور های حوزه خلیج فارس و پاکستان است.
غذا های محلی در مناطق مختلف سیستان و بلوچستان متفاوت است که مردم در جنوب این استان در ماه مبارک رمضان بیشتر خوراکی هایی همچون تباهگ ، چانگال ، پکوره ، سمبوسه و خرما به همراه ماست یا دوغ را استفاده می کنند.
تباهگ:
یکی از مهم ترین و اصلی ترین خوراکی هایی است که مردم نیکشهر در هنگام سحری آن را همراه با برنج استفاده می کنند .
برای درست کردن تباهگ ابتدا گوشت گوسفند را در تکه های مختلف می برند سپس نمک و دانه های خشک شده انار (انار دانک) مخلوط می کنند و بعد از آن در معرض نور خورشید به مدت چند روز قرار می دهند تا بطور کامل خشک شود و پس از آن هنگام سحر همراه با برنج تناول می شود که طعم خوشمزه و لذیذی دارد.
پکوره و سمبوسه:
آرد ، گیشنیز،ادویه های معطر پاکستانی مواد لازم برای پخت پکوره و سمبوسه هستند که البته برخی در پخت آن ها از سیب زمینی ، گوجه ، تخم مرغ و خورشت نیز استفاده می کنند .
چانگال:
از دیگر غذا های محلی خوشمزه و پر طرفدار است که معمولا در اکثر خانه ها در ماه مبارک رمضان جا خوش کرده است .
این شیرینی محلی از خرما ، خمیر نیمه پخته شده و روغن محلی یا حیوانی درست می شود که برخی برای خوش طعمی به آن افزودنی های معطر اضافه می کنند.
خرما و ماست :
خرما به همراه ماست یا دوغ در اکثر سفره های بلوچستان در رمضان دیده می شود و اصلی ترین خوراکی مردم هنگام افطار است .
حلوا ، شیرینی های محلی و انواع ترشی ها از دیگر خوراکی های خاص مردم شهرستان نیکشهر هستند.