شهرک صنعتی نیکشهر، ظرفیتی که نزدیک به دو دهه در غبار بی تدبیری مغفول مانده است
- شناسه خبر: 2995
- تاریخ و زمان ارسال: 14 آبان 1401 ساعت 08:57
- بازدید : 814 بازدید
- نویسنده: مصطفی سابکزهی
به گزارش نیکشهر خبر، شهرکهای صنعتی نقش موثر و بسزایی در اشتغالزایی و کارآفرینی و افزایش تولید دارند تا آنجا که آمارها گویای آن است که در سال گذشته ۴۰ هزار فرصت شغلی جدید با احیای این واحدهای صنعتی ایجاد شده است.
توسعه شهرنشینی، رشد سریع جمعیت و کمبود فرصت های شغلی در سالهای اخیر موجب تمرکز زدایی از فعالیتهای صنعتی و ایجاد صنایع روستایی، صنایع کوچک و شهرک های صنعتی گردیده است.
شهرک صنعتی شهرستان نیکشهر در سال ۸۴ با مساحت ۱۰۰ هکتار افتتاح شده است که قرار گرفتن در محور جاده ترانزیتی ایرانشهر به چابهار موقعیت ویژه ای به آن داده است.
در حال حاضر یک واحد صنعتی فوم سازی و یک واحد تیرچه و بلوک در این واحد صنعتی آماده بهره برداری می باشند.
پیش بینی شده است که با ایجاد این شهرک صنعتی هزار واحد ۸۰۰ متری مشغول به فعالیت شود که تاکنون حدود ۴۱ پرونده جهت ایجاد واحدهای صنعتی در اداره صمت شهرستان نیکشهر تشکیل و بعضاً قرارداد هم بسته شده که تنها یک واحد سردخانه در هفته دولت سال جاری کلنگ زنی شده است.
با گذشت بیش از ۱۵ سال از ایجاد شهرک صنعتی نیکشهر تاکنون خدمات ملموسی در این شهرک ارائه نشده است ، که به وجود آمدن کارگاه های کوچک در مرکز شهر و ایجاد ترافیک و شلوغی ، جولان دلالان و فروش کالاهای بومی منطقه با قیمت ارزان ، استفاده ناصحیح از تسهیلات موجود برای ایجاد کارگاه ها و بهره وری افراد غیر بومی از این ظرفیت منطقه ای، مهاجرت مردم جهت اشتغال زایی به شهرهای دیگر ، برون رفتن سرمایه و سرمایه گذار و عدم ایجاد اشتغال پایدار از جمله معضلات به وجود آمده از مغفول ماندن این ظرفیت هستند.
مجیب حسنی فرماندار شهرستان نیکشهر در پاسخ به چرایی عدم راه اندازی کامل شهرک صنعتی نیکشهر می گوید : دارا بودن ظرفیت اجتماعی و سیاسی ، فارغ التحصیلان و اساتید دانشگاه و ظرفیت های اقتصادی گوناگون در نیکشهر میتواند این منطقه را به یکی از نقاط تحول اقتصادی در استان در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی در امر تولید تبدیل کند.
وی افزود: یکی از موضوعاتی که در بدو آغاز به کار در مجموعه شهرستان پیگیری شده ، موضوع شهرک و ناحیه صنعتی نیکشهر بوده است.
وی با اشاره به معضلات و مشکلاتی پیش رو این واحد صنعتی،بیان کرد: سعی شده است حتی المقدور موانع پیشروی سرمایه گذاران را برطرف کنیم و در امر سرمایهگذاری آماده واگذاری به اشخاص حقیقی و حقوقی شود.
حسنی اضافه کرد: طی چند هفته اخیر موافقت اصولی چهار تا پنج طرح گرفته شده اما موضوعی که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که در مجموع شهرستان ما نیاز به یک الگو سازی در امر تولید دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه هیچ محدودیتی در امر سرمایهگذاری و توسعه اشتغال در سطح شهرستان وجود ندارد خاطر نشان کرد: مردم استان ما ریسکپذیری پایینی دارند و اگر سعی شود با معرفی الگوی موفق این امر تحقق پیدا کند ما ادامه دهنده این راه خواهیم بود و تمامی ظرفیت ها را برای توسعه اقتصادی بکار خواهیم گرفت.
وی افزود: ما میتوانیم از سهمیه تسهیلات ۴ درصد خارج از نواحی صنعتی به نحو مطلوب استفاده کنیم اما یک جایگزین را هم بخش دولت قرار داده که کمکهای فنی و اعتباری است که پس از اجرای طرح در واقع افراد اعتبارات را از محل ناحیه ها و ادارات صمت دریافت کنند.