۸۸ درصد روستاهای نیکشهر از اینترنت پرسرعت محروم اند /چشم و امید مردم به قول های مسئولین
- شناسه خبر: 401
- تاریخ و زمان ارسال: 20 دی 1399 ساعت 11:59
- بازدید : 443 بازدید
- نویسنده: مصطفی سابکزهی
به گزارش نیکشهر خبر،شهرستان نیکشهر با قرار گرفتن در قلب سیستان وبلوچستان و مجاورت آن با جاده ترانزیتی بعنوان یکی از پر تردد ترین شهرستان های استان محسوب می شود و همه ساله پذیرای مهمانان زیادی از اقصی نقاط کشور می باشد.
این شهرستان یکی از وسیع ترین مناطق استان به حساب می آید که در پسکرانه های تنها بندر اقیانوسی ایران قرار دارد و بیشتر جمعیت آن را مردم روستانشین تشکیل می دهند . که علی رغم اقدامات دولت ها در ادوار مختلف هنوز هم در بیشتر مناطق مردم از حداقل امکانات زیر ساختی بی بهره هستند .
با توجه به شرایط ویژه حاکم در سطح جهان و شیوع پاندمی کرونا، استفاده از شبکه های ارتباطی نوین و پرسرعت یکی از نیاز های مبرم و ضروری مردم بالاخص در روستا ها به شمار می آید.
استفاده دانش آموزان و دانشجویان برای حضور در کلاس های آنلاین و انجام امورات روز مره توسط مردم در مناطق دور افتاده، ضرورت دسترسی مردم به شبکه های اجتماعی و اینترنت را دوچندان کرده است .
از مجموع ۳۹۵ روستای شهرستان نیکشهر فقط ۴۴ روستا ، ۲۷ بخش مرکزی، ۷ بخش بنت ، ۹ در بخش لاشار و ۱ روستا در بخش آهوران از اینترنت نسل چهارم بهره مند هستند و حدود ۸۸ درصد مردم روستایی دسترسی به اینترنت پرسرعت ندارند.
نبود ارتباط پایدار در اکثر نقاط شهرستان نیکشهر و قطعی مکرر تلفن همراه به سریالی تکراری برای مردم نیکشهر تبدیل شده است.
در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد فیبر های مخابراتی شهرستان نیکشهر هوایی هستند که این عامل یکی از دلایل اصلی قطعی مکرر تلفن همراه در این شهرستان می باشد.
سیاست یک بام و دو هوا و عدم توجه یکسان نمایندگان جنوب بلوچستان به شهرستان های این قسمت از استان صدا مردم را در آورده است و باعث به حاشیه رفتن شهرستانی مثل نیکشهر شده است .
سید اکبر امیری رئیس شورای شهر نیکشهر در یادداشتی انتقادی خواستار اختصاص نماینده مستقل برای نیکشهر با توجه به موقعیت جغرافیایی ، جمعیت و قدمت دیرینه این شهرستان شده بود .
وی در این یادداشت ضمن اعتراض به تبدیل شدن شهرستان نیکشهر به حیاط خلوت نمایندگان حوزه انتخابیه چابهار و ایرانشهر عنوان کرد : ما امیدوار بودیم که با روی کار آمدن نمایندگان جوان تحولی در نیکشهر ایجاد شود ولی موضوع عدم توجه به این شهرستان و نادیده گرفتن خواسته های مردم هر روز پررنگ تر می شود .
امیری با گلایه از عدم حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در نیکشهر گفت : قطعا بازدید میدانی وزیر ارتباطات از زیر ساخت های ضعیف مخابراتی در سطح شهرستان می توانست تحولی بزرگ در این منطقه ایجاد کند .
بنا بر اعلام وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ۱۲۰۰ روستا درسیستان و بلوچستان به زودی به اینترنت پر سرعت وصل خواهند شد و تا اردیبهشت ۱۴۰۰ وضعیت فیبر زمینی این استان به سطح قابل قبول خواهد رسید که مردم در نیکشهر امیدوار به نگاه ویژه مسئولین و نمایندگان به روستاها و مناطق کم برخوردار شهرستان نیکشهر هستند .
شهرستان نیکشهر دارای ۱۳ هزار و ۴۱۰ کیلومتر مربع وسعت، براساس سر شماری نفوس و مسکن سال ۹۵ ،۱۴۱ هزار و ۸۹۴ نفر جمعیت، ۳۹۵ روستا، چهار بخش مرکزی، بنت، لاشار و آهوران، سه شهر نیکشهر، اسپکه و بنت و ۱۱ دهستان است.
نیکشهر از شمال به شهرستان های ایرانشهر و دلگان، شرق به شهرستان های قصرقند و سرباز، از جنوب به کنارک و چابهار، غرب به شهرستان فنوج و استان هرمزگان محدود است و در ۵۱۰ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان قرار دارد.
سلام.روستای کوپچ ازتوابع شهرستان نیکشهرچندساله ازاینترنت همراه اول محرومه چندماهه قراره اززاهدان بیاین دکل همراه اول رونصب کنندنمی یان هی امروزوفردامیکنندلطفا ازآقای وزیرجهرمی پیگیری کنیدکه زودتربیاین کارای دکل همراه اول روستای کوپچ روبکنندچون واقعاسخته بدون اینترنت بااین کلاسای مجازی باتشکر
سلام دانشجوهای روستای ورکات از نبود اینترنت در رنج هستن روستای ورکات در نکته کور واقع شده نه اینترنت ای دیسل ونه اینترنت همراه واقعا مردم این روستا از نبود اینترنت سردرگمند بخصوص با این شرایط و کلاس های انلاین برای دانشجوها