نباید به تغییر رنگ ها دل خوش کرد/کرونا پابهپای فقر امکانات درمانی و باورهای سنتی مردم
- شناسه خبر: 999
- تاریخ و زمان ارسال: 8 خرداد 1400 ساعت 08:31
- بازدید : 804 بازدید
- نویسنده: مصطفی سابکزهی
به گزارش نیکشهر خبر،محمد بلوچ زهی بخشدار نیک شهر وضعیت شیوع کرونا در منطقهشان را اینگونه به «ایران» روایت میکند: مبنای تغییر رنگ شهرها تعداد بیماران بستری و اشغال تختها است در حالیکه بسیاری از بیماران در منطقه ما به مراکز بهداشتی مراجعه نمیکنند و از طرفی محدودیت تست کرونا هم وجود دارد. با توجه به اینکه روز یکشنبه گذشته دو مورد ویروس کرونای هندی در چابهار شناسایی شد چنانچه سختگیریها اعمال نشود به دلیل ترددهای مرزی و مراودات دریایی، زمینی و هوایی با هند و پاکستان وضعیت در جنوب استان سیستان و بلوچستان خطرناکتر از پیکهای قبلی خواهد شد.
بلوچزهی در ادامه میافزاید: بسیاری از مرزهای ما با پاکستان مشترک است و رفت و آمدهای فامیلی و قومی و طایفهای بین ساکنان استان و پاکستانیها ما را نگران شیوع کرونای هندی در روستاهای مرزی کرده است. اگرچه در دولت یازدهم توجه ویژهای به زیرساختهای بهداشتی این استان شد اما همچنان با توجه به ضعف امکانات با این اوضاع فاجعه رخ میدهد.
او میگوید: کرونا برای مردم اینجا عادی شده و مردم حتی هنگام ابتلا به بیماری به خانههای بهداشت مراجعه نمیکنند. با وجود آنکه تستهای کرونا به تعداد بسیار محدود در اختیار خانههای بهداشت قرار داده شده اما چالش اصلی این است مردم مراجعه نمیکنند همانطور که هم اینک واکسن سالمندان روی دست بهورزها مانده و با وجود فراخوان از طریق ائمه جمعه و شوراها کسی برای واکسن زدن مراجعه نمیکند.
بخشدار نیکشهر با اشاره به اینکه برخی باورهای غلط و بدبینیها باعث شده منطقه جنوب استان سیستان و بلوچستان با بحران مواجه شود، درباره دسترسی به اقلام دارویی بیماران کرونایی عنوان میکند: اقلام دارویی بسیار محدودی در اختیار خانهها و مراکز بهداشتی قرار دارد. در مقایسه با جمعیت منطقه قطره آب در دریاست. با توجه به اینکه جمعیت روستایی جمعیت غالب است و ۷۰ درصد مردم شهرستان نیکشهر را روستاییان تشکیل میدهند و تنها ۲۰ درصد ساکن شهر هستند بنابراین تمرکز اصلی بر خانههای بهداشت است درحالی که ما با بحران کمبود پزشک مواجه هستیم. هر چند وزارت بهداشت ابزارهای تشویقی برای بهکارگیری پزشکان در مناطق محروم در نظر گرفته علیرغم اینها با کمبود شدید پزشک مواجه هستیم اگر در روستاها و مراکز درمانی پزشک مستقر نباشد، مردم روستا به دلیل وضعیت اقتصادی ضعیفشان نمیتوانند کرونا را با هزینه شخصیشان درمان کنند.
وی با تأکید بر اینکه باید داروی متناسب با جمعیت روستایی به خانههای بهداشت تزریق شود تا بتوان اوضاع بیماران کرونایی را مدیریت کرد درباره تغییر رنگ روستاها از آبی به قرمز نیز بیان میکند: مردم منطقه ما در این مدت ملاحظه کردند و به مناطق قرمز یا حتی پاکستان نرفتند اما اصلیترین دلیل صعود کرونا باورهای مردم است ما همچنان تجمعات مذهبی و اجتماعی داریم در ماه رمضان نماز خاصی را برپا میکنیم هر چند دولت در برگزاری جلسات سختگیری میکند اما در روستاها عروسی و عزا به قوتش باقی است. مردم با ساز و دهل عروسی میگیرند و جمعیت انبوهی هم شرکت میکنند. از طرفی در حالیکه دو ماه از نوروز گذشته مجدداً وضعیت اینجا قرمز شد یکی از دلایل آن مسافرتهای خارج استانی است اینها بجز گردشگران به منطقه است یعنی مردم منطقه ما به دلیل فقر درمانی و نیاز درمانی به استانهای همجوار یزد، کرمان و خراسان رفتوآمد میکنند.
بخشدار نیکشهر میگوید: نباید دلخوش به رنگ زرد باشیم چرا که بخش زیادی از مردم منطقه ما به مراکز درمانی مراجعه نمیکنند یعنی همان دلیلی که برای تغییر رنگ شهرها در نظر گرفته میشود. آنها خوددرمانی میکنند برای همین کرونا در روستاهای نیکشهر آتش زیر خاکستر است و هر آن شعله ور میشود و روستاها شرایط ناگواری را خواهند داشت. دسترسی به پزشک غم چندین ساله استان ما است از طرفی باید تستها افزایش پیدا کند و تمرکز بر توزیع داروی رایگان بین روستاییان باشد. بهورزها در پایینترین سطوح به مردم خدمات بهداشتی ارائه میدهند.
وی با اشاره به اینکه ارتباطات اجتماعی در نیکشهر و چابهار بسیار پررنگ است عنوان میکند: استان سیستان و بلوچستان که همیشه کمترین تعداد مسافر را داشته هم اینک در ردیف دوم بالاترین استانهای مسافرپذیر قرار دارد این در حالی است که چابهار فقط یک بیمارستان دارد که آن هم با فقر شدید امکانات مواجه است. هر چند که چابهار مرکز فعالیتهای گردشگری است اما شرایط مطلوبی ندارد برای همین هم مردم ما به پاکستان مراجعه میکنند تا امکانات درمانی دریافت کنند.