نشست خبری مدیر کل و رئیس نظام دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان با اصحاب رسانه
- شناسه خبر: 1382
- تاریخ و زمان ارسال: 13 مهر 1400 ساعت 09:36
- بازدید : 481 بازدید
- نویسنده: مصطفی سابکزهی
به گزارش نیکشهر خبر، مهدی حسینی مدیر کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان با تشریح اقدامات و خدمات مجموعه دامپزشکی استان گفت : تامین غذای سالم و امنیت غذایی یکی از محوری ترین برنامه های دامپزشکی استان بوده که با تلاش و رصد شبانه روزی کارشناسان اقدامات مهم و ماندگاری در این زمینه صورت گرفته است.
وی ضمن تبریک هفته دامپزشکی گفت : برای پیشگیری و مقابله با بیماری های دامی اقدامات خوبی در استان صورت گرفته است و هم اکنون با تلاش مستمر کارشناسان نظام دامپزشکی استان، سیستان و بلوچستان جز ۵ استان مرجع در تشخیص بیماری تب برفکی در دام به شمار می آید.
حسینی مدیر کل دامپزشکی استان افزود: وجود دو آزمایشگاه تخصصی تشخیص بیماری در شهرهای زاهدان و چابهار ، تنها مرکز استانی دارای توانایی انجام آزمایشات cchf ، فراهم آوردن مقدمات اولیه جهت دریافت گواهی نامه بین المللی ایزو ۱۷۰۲۵ بعنوان آزمایشگاه مرجع تخصصی جنوب شرق کشور ، تسهیل واردات و صادرات دام و فرآورده های خام دامی ، تسهیل واردات و صادرات نهاده های دامی ، دام ، طیور و آبزیان از جمله نقاط قوت دامپزشکی استان به حساب می آیند.
مدیر کل دامپزشکی استان با اشاره به ارتقاء سطح کیفی و بهداشتی محصولات دامی برای صیانت از سلامت جامعه بیان کرد : در حال حاضر ۳۵ مرکز قرنطینه دامی با ظرفیت ۴۵ هزار ۶۵۵ راس ، ۱۱ کشتارگاه صنعتی با ظرفیت ۱۸۷۰ راس دام سنگین و ۳۳۶۰ دام سبک ، ۳۹ مرکز بسته بندی گوشت قرمز به ظرفیت سالانه ۹۰ هزار تن در سطح استان وجود دارد.
حسینی در نشست خبری خود با حضور ویدئو کنفرانسی خبرنگاران استان عنوان کرد: استفاده از ظرفیت ویژه مرز ها برای واردات دام زنده با توجه به تفویض اختیار برای تامین نیاز استان و کشور یکی از مزیت هایی است که در سیستان و بلوچستان وجود دارد.
او گفت : طرح ملی ریشه کنی بیماری ppr ، مقابله با بیماری لمپی اسکین ، طرح پیشگیری و مبارزه هدفمند با بیماری آبله ، کنترل ، پیشگیری و مقابله با بیماری هاری از جمله اقدامات دامپزشکی استان در دوران کرونا بوده است.
حسینی در ادامه اظهار داشت : هرگونه خرید و فروش مرغ زنده بدون منبع تامین و نظارت بهداشتی ممنوع است و مردم برای جلوگیری از انتقال بیماری کرونا موارد مورد تاکید دامپزشکی از جمله تامین فرآورده های دامی به صورت بسته بندی ، خودداری از خرید فرآورده های دامی از اماکن رو باز ، بازارچه های محلی و ماشین های دوره گرد ، خودداری از قطعه قطعه کردن ماهی در مراکز فروش ، ضد عفونی مستمر تجهیزات در مراکز عرضه فرآورده های دامی و دفع بهداشتی پسماند ها را رعایت کنند.
عبدالرب گلدرزهی رئیس نظام دامپزشکی استان نیز در این نشست با تشریح اقدامات صورت گرفته توسط نظام دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: نظارت بر ذبح شرعی دام ها به صورت مستمر در کشتارگاه های استان انجام می شود و مردم در این رابطه هیچ گونه دغدغه ای نداشته باشند.
او گفت : سلامت و امنیت غذایی دو مقوله مهم هستند که کارشناسان ما با واکسیناسیون دام ها و طیور با انواع بیماری ها مقابله می کنند.
رئیس نظام دامپزشکی استان افزود: در حال حاضر موافقت اصولی و بهداشتی برای تامین مرغ زنده در استان با بیشتر طرح های پروش مرغ گوشتی انجام شده است و از طرح های سرمایه گذاری بخش خصوصی به صورت ویژه حمایت خواهیم کرد.